Over Cécile Schlangen

‘Betrokken, met humor en snel tot de kern’. Dat is hoe klanten mij typeren. Ik ben gefascineerd door de liefdesrelatie. De waarde daarvan in je leven. Wat maakt nu precies dat de verbinding verloren is gegaan? Samen ontrafelen we je levensverhaal. Ontdek je patronen. Als een gids begeleid ik je met oefening en gesprek op je levensweg. Zodat je weer op pad gaat om nieuwe ervaringen op te doen.

Cécile Schlangen

In mijn begeleidingswerk komen mijn werk- en levenservaringen als vanzelf samen. Kennis over persoonlijke ontwikkeling. Het kunnen bezien van vraagstukken in een groter geheel zoals een familiesysteem of organisatie. Mijn levenservaringen als partner, dochter, zus, moeder, single, vriendin, consultant, ondernemer, schaatser, teamspeler. Die mix zie je terug in mijn begeleidingswerk. Vanuit een open en milde houding bied ik je een plek waar je durft te onderzoeken naar dat wat voor jou van waarde is.

Opleidingen

Bij Phoenix heb ik de opleidingen NLP, Transactionele Analyse, Relatie als Spiegel, Professioneel communiceren en Systemisch Werken gevolgd. Ik ben me steeds meer gaan specialiseren in de dynamiek van de liefdesrelatie. Met de opleiding EFT -relatietherapie heb ik gerichte tools in handen om partners effectief te begeleiden in hun relatie. In de jaaropleiding ‘Werken met Liefdesenergie’ van Piet Weisfelt heb ik de kracht van emotioneel lichaamswerk ervaren. Dit geeft mijn begeleidingswerk in de partnerrelatie nog meer verdieping.

Op het gebied van Familieopstellingen en Systemisch Werken volgde ik trainingen bij Wibe Veenbaas, Ingrid Dykstra, Evelien Hogeweg, Franz Ruppert, Margriet Wentink, Vivian Broughton, Rens Meijkamp en Stephan Hausner. Opstellingen bieden je helder zicht op wat er allemaal op de achtergrond meespeelt in je volwassen leven.

Keer terug, leer jezelf begrijpen in het geraakte stuk

Werkervaring

Na mijn studie HBO Inrichtingswerk begon mijn loopbaan in de crisisopvang in de kinder/ jeugdpsychiatrie. Daarna de switch gemaakt naar het bedrijfsleven met een universitaire studie op het gebied van bedrijfsopleidingen. Als consultant heb ik zo’n 20 jaar met veel plezier in de keuken van diverse organisaties gekeken. In die tijd allerlei leiderschapsvraagstukken met managementteams verkend. In 2010 richtte ik mijn eigen bedrijf in organisatieadvies op en heb als ondernemer de nodige veranderingstrajecten mogen begeleiden. Al die ervaring neem ik sinds 2015 mee als ik met mensen in Het Familiehuis aan tafel zit.

Maak een afspraak met Cécile