Familieopstellingen

&

Zie data op familieopstellingenamsterdam.nl

Ervaar je spanning in je relaties en weet je niet waarom? Loop je telkens tegen dezelfde problemen aan? Wil je leren hoe je dichter bij jezelf kunt blijven in een lastige situatie?  Familieopstellingen helpen je hardnekkige patronen te herkennen en op te lossen, zowel binnen familierelaties, werk, gezin of vriendschappen. Ze geven een heldere kijk op de onderlinge dynamiek en welke factoren van invloed zijn.

Familieopstellingen Amsterdam 

Een familieopstelling is een vorm van systeemtherapie die helpt je vraag in een breder perspectief te zien. Zo krijg je snel en zonder veel woorden inzicht in de onbewuste oorzaak van het probleem. Familieopstellingen kunnen behulpzaam zijn bij:

  • Relatieproblemen
  • Psychische klachten of depressie
  • Heftige emoties die je niet kan verklaren
  • Problemen of conflicten in de familiesfeer
  • Vragen over de opvoeding van de kinderen
  • Conflicten op je werk die steeds terugkeren

Wie het dorp waar hij vandaan komt niet kent,
zal het dorp waar hij naartoe wil gaan niet vinden”

Chinees spreekwoord

Familieopstellingen, hoe werkt het?

In een familieopstelling staat jouw persoonlijke vraag rondom relaties, kinderen, opvoeding, gezondheid of werk centraal.

Een familieopstelling kan je op 3 manieren doen:

een individuele opstelling met vloerankers. Je legt een innerlijk beeld van je vraagstuk middels placemats neer op de vloer. Je kan een placemat gebruiken om een persoon te representeren of een emotie of een conflict. Je gaat zelf op verschillende posities staan om te ervaren wat er speelt.

een tafelopstelling met duplo-poppetjes. Je stelt dan meer je gezin van herkomst op om te begrijpen waar het vraagstuk in je huidige leven verbonden is met je persoonlijke geschiedenis.

een familieopstelling in een groep met anderen. Tijdens die opstelling zet je weer een innerlijk beeld letterlijk in de ruimte neer. Dit doe je door personen te kiezen die mensen uit jouw omgeving of gezin van herkomst representeren. Ook kunnen ze staan voor een emotie of blokkade. Door het innerlijke beeld fysiek neer te zetten, kun je er van een afstand naar kijken en doorvoelen. Dit geeft vaak diepgaand inzicht en leidt tot oplossingen voor zaken waar eerder geen grip op leek te zijn.

Wat kun je met familieopstellingen bereiken?

  • Je krijgt inzicht in de dynamiek van het gezin waarin je bent opgegroeid en wat je hieruit meeneemt in het leven.
  • Je leert om hardnekkige patronen te herkennen en heftige emoties te begrijpen.
  • Je bouwt aan een toekomst waarin iedereen tot zijn recht komt en wederzijds begrip centraal staat.
  • Problematisch gedrag van kinderen kan verminderen, doordat onderliggende thema’s in het gezin worden aangepakt.

Ordening tussen ouders en kinderen
is één van de levenswetten

Wie zijn er tijdens een opstelling aanwezig?

Je kunt een familieopstelling alleen met mij als coach doen. Dat is de individuele variant of de tafelopstelling. Ook is het mogelijk een opstelling te doen in een groep samen met anderen. Meestal zijn dat mensen die jou en jouw gezinsleden in de opstelling representeren. Dit helpt om de dynamiek in de familie met open vizier te onderzoeken.

Wat klanten zeggen over Familieopstellingen Het Familiehuis

Jeroen

Wat een bijzondere dag. Was getuige van de impact van het werken met opstellingen. Een zeer krachtig instrument om voelbaar en zichtbaar te maken welke dynamiek, patronen en overtuigingen ons leiden en afleiden. Cécile begeleidt en faciliteert op een professionele wijze en weet met lef, kracht en mededogen de kern bloot te leggen.

Jeroen

Sylvia

“In de opstelling mijn boosheid uit het verleden in de ogen gekeken en hoe die meespeelt naar mijn ex-partner. De overdracht afgelopen weekend van de kinderen is nog nooit zo soepel verlopen, we hebben samen aan de keukentafel gezeten!”

Sylvia

Mary

“Er is bij mij veel ‘onder water’ gebeurd, kan het niet verklaren, er is van alles in beweging, zowel naar mijn kinderen, mijn ex-partner maar ook naar mijn moeder.”

Mary

Ramses

“Opstelling over de relatie met mijn vader: ik pruttel nog lekker door en voel me lichter, letterlijk alsof er iets van mijn schouders af is! Super gave ervaring. Je begeleidt met zoveel daadkracht en liefde en weet met je intuïtie direct op de juiste plek te zitten.”

Ramses

Stan

“Ik voelde me veilig door de zorgvuldigheid in je begeleiding. Ben verrast en ook verbaast hoe het lichaam emoties toont. Wat het meest indruk maakte is dat ik nieuwe emoties kan toevoegen aan de bestaande. Mijn houding naar gebeurtenissen en mensen is opnieuw veranderd en mijn handelingsrepertoire is groter geworden.”

Stan

Tura

“Prachtige en krachtige familieopstellingen beleefd. Cécile schept heel naturel een veilige, liefdevolle sfeer en een brede bedding. Je begeleiding is strak waar dat nodig is en losjes waar het ‘groeien’ vloeiend gaat. Je verbale toevoegingen zijn uitermate helder en to the point. Na afloop voelde ik me warm en kalm, verbonden met alle aanwezigen en vervuld.
Chapeau”

Tura

Wat kost een Familieopstelling?

Een waardevolle investering in jezelf en je relaties

Tarief Opstelling in groep

Voor een vragensteller € 180,- (incl. BTW)
Voor een representant € 35,- (incl. BTW)

Tarief individuele Opstelling met vloerankers of tafelopstelling (2 uur)

Totaal € 242,- (incl. BTW)

Wil jij ook inzicht in onderlinge familierelaties?

Boek een Familieopstelling in Amsterdam op familieopstellingenamsterdam.nl

Wil je meer weten over wat een familieopstelling bij Het Familiehuis voor jou kan betekenen? Neem dan contact op, ik informeer je graag over de mogelijkheden.