EFT Therapie

Het Familiehuis werkt onder andere aan de hand van de fasen van de Emotionally Focused Therapy (EFT). EFT therapie is één van de meest succesvolle methodes van relatietherapie. Het richt zich op het terugvinden van de liefde, veiligheid en verbondenheid binnen de relatie.

EFT relatietherapie bij Het Familiehuis?

Met behulp van EFT gaan we weer op zoek naar zekerheid, vertrouwen en balans in de relatie. In de therapie streven we eerst naar het bewust worden en stoppen van destructieve interactiepatronen. Dit verloopt in 3 fases:

  1. Jullie leren het patroon binnen jullie relatie beter herkennen en begrijpen
  2. Jullie benoemen angsten en behoeften binnen het patroon
  3. Jullie stappen uit je patroon en leren hulp, steun en begrip te vragen

Vervolgens werken we aan het versterken van de onderlinge verbinding. In een goede relatie is er ‘autonomie in verbondenheid’. Dat wil zeggen dat elke partner zijn eigen ruimte heeft en zich geaccepteerd voelt zoals hij of zij is. Maar ook dat beiden erop kunnen vertrouwen dat de ander er is als men zich kwetsbaar voelt.

Wat is EFT therapie en waar kan het bij helpen? 

EFT therapie is een manier om het zichtbare gedrag van jezelf te ontrafelen en je eigen binnenwereld te verkennen. EFT kan helpen om:

  • Inzicht te krijgen in jullie communicatie- en gedragspatronen
  • Inzicht te krijgen in de onderlinge verbinding en bereikbaarheid
  • Zere plekken van vroeger bloot te leggen
  • Een veilige basis te creëren om moeilijke dingen te kunnen bespreken

Verdriet vraagt om getuigenis en ontmoeting

Meer lezen over EFT therapie?

Wil je meer weten over de achtergrond van EFT therapie? Een goede introductie zijn de boeken Relaties hoe doe je dat? Versterk je relatie met inzichten uit de EFT van Karin Wagenaar (2016) en de bestseller Houd me vast – Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie van Sue Johnson (2009).

Hulp nodig bij je relatie?

Overweeg je relatietherapie en wil je weten wat Het Familiehuis voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op, ik vertel je graag over de mogelijkheden.