Wat doet Het Familiehuis?

Het Familiehuis is een praktijk voor Relatietherapie en Single Coaching in Amsterdam. Met jarenlange ervaring en een brede achtergrond, helpt Het Familiehuis bij vragen en problemen rondom persoonlijke en professionele relaties.

Wat kan het Familiehuis voor jou betekenen?

Het doel van de therapie bij het Familiehuis is om de verbinding weer aan te gaan, door je behoeftes te onderzoeken en te leren hoe je deze kenbaar maakt. Het Familiehuis is er voor je op het moment dat je:

  • Vastloopt in relaties, zowel privé als op zakelijk vlak
  • Je het allemaal even niet meer weet en weer helderheid en sturing wilt ervaren
  • Je de ander in een nieuw perspectief wilt zien
  • Conflict of strijd ervaart binnen de familie
  • Worstelt met vragen over opvoeding van de kinderen
  • Wilt leren om op een gezonde manier met elkaar om te gaan

Het Familiehuis helpt je om inzicht te krijgen in onderliggende problemen en gericht te werken aan een oplossing. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen ervaar je hoe het is om patronen te doorbreken en hoe je het ánders kunt doen. Om dit te bereiken, werken we met een combinatie van effectieve methodes.

There is a crack, a crack in everything
That’s how the light gets in

Leonard Cohen

Wat klanten zeggen over Het Familiehuis

Roland en Baukje

“Een relatie lijkt wel op een stad; veel te doen, veel plezier en tegelijk één grote bouwput ;-). Veel dank voor alle hulp bij onze verbouwing.”

Roland en Baukje

Otto en Roos ?

“Ik had nooit verwacht dat relatietherapie ook zoveel humor losmaakt. We kunnen weer relativeren en begrijpen elkaar weer. De ruzies zijn er nog wel, maar de heftigheid is er uit. We willen echt met elkaar verder, dat weten we nu. Je persoonlijke begeleiding heeft ons daarin echt geholpen.”

Otto en Roos

Patrick en Annemarie

“Voor dit moment wil ik je danken voor alle inzichten die je ons hebt gegeven. Het blijft alert zijn en mild blijven, maar er is zoveel meer bewustzijn gekomen, wat ons blijvend helpt bij het voorkomen van of het weer komen uit onze destructieve patronen. Dat is erg fijn en een fantastisch resultaat.”

Patrick en Annemarie

Margriet en Karla

“Wij hebben er zeker baat bij gehad. Jouw manier van begeleiden is helder en zonder poespas. Meteen to the point, zeer plezierig. De tafelopstelling maakte veel inzichtelijk. Ook de familieopstelling met mijn vriendin was helder en duidelijk. Bij een volgende levensvraag die om begeleiding vraagt zou ik bij je terug komen.”

Margriet en Karla

Daan en Marloes

“We hebben veel geleerd over onszelf en elkaar en hebben daar nog steeds profijt van. Het heeft mij veel inzicht gegeven in de relatie tot mijn familie en zowel mijn man als ik kunnen beter afstand nemen van sores met onze ouders. Ook de combinatie met het traject bij de kindertherapeut voor onze dochter was erg prettig. Kortom wij kijken er zeer positief op terug en zouden het iedereen aanraden.”

Daan en Marloes

René en Maaike

“Nou als er een stel bij elkaar is gebleven dankzij jouw begeleiding, dan zijn wij het wel. We hebben alle zware issues wel gehad die je in een relatie kan bedenken. Je hebt ons telkens zonder oordeel geholpen om de pijn te benoemen en het eigen aandeel daarin te nemen. Niet makkelijk, wel ontzettend belangrijk voor het herstel van het vertrouwen in elkaar. Deze zomer gaan we na 13 jaar relatie trouwen en jij bent uitgenodigd.”

René en Maaike

Gijs en Sofia

“Allereerst hartelijk dank voor je fijne begeleiding. Voor mij was er veel herkenning in de grote lijn, maar zeker ook openbaringen in de detail van wat er bovenkwam uit de sessies, zowel over onze relatie, maar vooral ook over mezelf.”

Gijs en Sofia

Jan en Diana

“Sessies bij jou waren bijzonder prettig en in balans. Je biedt een veilige omgeving om pijnlijke dingen uit te spreken. Je begeleidt en stuurt dat evenwichtig en op een prettige, directe manier. Dank daarvoor.”

Jan en Diana

Jan en Diana

“Sessies bij jou waren bijzonder prettig en in balans. Je biedt een veilige omgeving om pijnlijke dingen uit te spreken. Je begeleidt en stuurt dat evenwichtig en op een prettige, directe manier. Dank daarvoor.”

Jan en Diana

Nico en Karlijn ?

“In een voor ons bijzonder moeilijke periode hebben wij hulp gezocht en gevonden bij Cécile. Haar professionele aanpak, rust en de juiste vraagstelling maakte dat wij ons beiden direct op ons gemak voelden. Met tafelopstellingen wist zij snel door te dringen tot de kern. We hadden vanaf de eerste sessie het gevoel dat de route goed was, ongeacht de uitkomst. We kijken terug op een periode waarin we, mede dankzij Cécile, onszelf niet verloren zijn.”

Nico en Karlijn

Derk en Chantal

“Relatietherapie bij Cécile zien wij als de beste investering ooit in onze relatie. We kwamen om 5 over 12 bij haar binnen. Met de verwachting dat we het niet meer zouden redden. De combinatie van gesprekken en oefeningen  werkte goed voor ons. Wie had ooit gedacht dat een ‘veterstrikoefening’ ons communicatiepatroon zo bloot kon leggen. Dank voor de verdieping in onze relatie en we komen ieder jaar terug voor een APK.”

Derk en Chantal

Het gezicht achter Het Familiehuis

Het Familiehuis is in 2015 opgericht door Cécile Schlangen, relatietherapeut in Amsterdam.

Wil je weten wat Cécile in haar werk beweegt? Lees er hier over.

Cécile Schlangen

Praktijk Het Familiehuis

In de praktijk van Het Familiehuis in Amsterdam is er voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te waarborgen. En er is ook die professionele nabijheid van mij dat je echt het onderzoek met jezelf kan aangaan. En in relatietherapie met elkaar.

Het Familiehuis op social media

Het Familiehuis is actief op Facebook en op LinkedIn. Via deze kanalen worden er tips gedeeld over relaties, familie, de liefde en meer. Like Het Familiehuis op Facebook en maak een connectie met Cécile Schlangen op LinkedIn.

Ethische code en beroepsvereniging

Het Familiehuis is verbonden aan de ‘Ethische Code en Klachtencommissie’ van Phoenix opleidingen. Lees meer over de Ethische Code van Het Familiehuis. Daarnaast ben ik lid van de beroepsvereniging van EFT Nederland.

Maak een afspraak met Het Familiehuis

Wil je de relatie met jezelf of met elkaar weer aangaan en wil je weten wat Het Familiehuis daarin kan betekenen? Neem dan gerust contact op. Tijdens een verkennend telefoongesprek kijken we of er een match is of en hoe Het Familiehuis kan ondersteunen bij jouw vraag.