Het Familiehuis

in de Media

Regelmatig word ik in verschillende media gevraagd mijn licht te laten schijnen op relaties, op de liefdesrelatie of hoe ik kijk naar relaties binnen de familie.

De uitspraak ‘ik ben omdat wij zijn’ zie ik als de basis voor ons bestaan. Die essentie is ook terug te vinden in de naam van mijn praktijk: “Het Familiehuis”

We krijgen geen les in De Liefde, het is geen vak op school. We leren door te vallen én weer op te staan.

Hieronder een verzameling met links naar artikelen, interviews en podcasts.

Charlotte: “Ik wil begrijpen waarom mijn hart zo koud wordt”

Charlotte Hoogendoorn (59) is niet langer verliefd op haar jeugdliefde. Was het allemaal een illusie? En valt er nog iets te redden? Ze vraagt Cécile om hulp. Lees het in de wekelijkse serie ‘Oude liefde roest niet’ op Libelle.nl.

Mommy en daddy issues toegelicht door therapeut Cécile: 'Niemand komt ongeschonden uit kindertijd'

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van mommy en daddy issues. Maar wat houden deze termen precies in én hoe beïnvloeden ze jouw persoonlijke relaties?

Podcast 'Op Zoek Naar De Liefde' Annette Burgers interviewt Cécile Schlangen over haar boek 'De Liefdesrelatie in taal & tekening'

‘De liefdesrelatie in taal & tekening’ is een prachtig klein boekje voor relatieproblemen wat veel in beweging kan zetten. In deze pod- en videocast spreekt Annette met Cécile Schlangen. Het is een persoonlijk gesprek waar Cécile haar persoonlijke verhaal vertelt, je zicht krijgt op haar werk en ze de betekenisvolle #Oneliners, de tekeningen, en de vormgeving van het boek toelicht.

Slechte band met je schoonmoeder? Integendeel: 'Ze was bij mijn bevalling'

Cécile vertelt in dit artikel de belangrijkste factoren voor een goede relatie tussen mensen en hun schoonouders.

'Hoe gaat het met de liefde? Ik vind het een vraag die we ons moeten blijven stellen'

Een 6-delige Nederlandse serie met persoonlijke verhalen van gewone mensen over hun uitzonderlijke ervaringen op het gebied van liefde en relaties: ‘Modern Love Amsterdam’.

Nederland loopt internationaal voorop als het gaat om moderne relaties, seksualiteit en gezinsvorming. In deze serie gaan we op zoek naar nieuwe waarden en vormen van verbinding waar we in onze moderne samenleving soms aan voorbij dreigen te gaan.

Eén van de stellen in deze serie is in relatietherapie. De opnames daarvoor zijn in mijn praktijkruimte Het Familiehuis gedaan. Ik vind het hoopgevend dat het steeds normaler wordt om hulp te vragen als het stroef loopt in de liefdesrelatie. Fijn dat ‘Modern Love Amsterdam’ dat ook oppikt en uitdraagt in deze serie. Ga het zien!

Vanaf 16 december te zien op streamingdiensten Prime Video. Kijk hier alvast de trailer.

Je relatie futloos? Aan de bak!

Hoe zorg je dat je niet uit elkaar groeit in je relatie? Relatietherapeut Cécile Schlangen geeft in haar boek De Liefdesrelatie in taal & tekening oefeningen die je dichter bij elkaar brengen. Dit is alvast een voorproefje. 

Podcast 'Breng bezieling in je relatie'

Cécile praat met Sandra Brandt over de benodigde basiskennis voor mensen met relatie-issues, het belang van het herkennen welke overlevingsreacties je beiden hebt en waarmee je elkaar gevangen houdt.
Ook de noodzaak om op de hoogte te zijn van elkaars liefdestank en wat we persoonlijk nodig hebben om die te vullen.

Interview 'Over de dynamiek in de liefdesrelatie'

Norbert Koopen interviewt Cécile Schlangen over de dynamiek van de liefdesrelatie. Wat is het verband tussen het heden en het verleden? Hoe kan je uit een dynamiek van stille verwijdering komen? Hoe ga je om met je gevoeligheden? Hoe herken je je overlevingsreacties? Hoe leer je elkaars liefdestaal spreken? En hoe kan je je relatie verder verdiepen?

Zo voorkom je geruzie tijdens het kerstdiner: ‘Laat iedereen iets voorbereiden’

Verstoorde familieverhoudingen worden tijdens de feestdagen vaak uitvergroot. Hoe ga je daarmee om? Relatietherapeut Cécile Schlangen van Het Familiehuis weet raad. Lees verder…

Artikel 'FAMILIE-OPSTELLINGEN - Een oefening in voelen'

Inzicht krijgen in persoonlijke problemen door je familie eens onder de loep te nemen – tot wel zeven generaties terug. Het klinkt mysterieus, maar het werkt volgens velen heel helend. Het hoe en wat van (familie-)opstellingen.

Radio-uitzending 'Hoe houd je het kerstdiner gezellig in tijden van corona?'

In 2021 verliepen de kerstdagen anders. De coronaperikelen zorgen bij één op de zeven families zelfs voor onderlinge ruzie. De grote vraag is dus: hoe houd je het gezellig bij het kerstdiner? In radioprogramma Dit is de Dag gaven etiquettedeskundige Anne-Marie van Leggelo en familietherapeut Cécile Schlangen tips voor een gezellig kerstdiner.

Negatieve communicatiepatronen van ouders

Podcast 'Negatieve communicatiepatronen van ouders'

Meld je aan voor 1 maand gratis Kennisbank abonnement

Familierechtadvocaat Ingrid Vledder interviewt Cécile Schlangen over hoe zij negatieve communicatiepatronen aanpakt. Het gaat altijd over het verkrijgen van inzichten over waarom en hoe je in die negatieve spiraal met elkaar terecht komt. Welke tips kan Cécile de advocaten en mediators nog meer geven die ze kunnen gebruiken in het proces van uit elkaar gaan?

Lees het magazine artikel

‘Familie: een warm bad of bron van verdriet?’

In december zoeken veel mensen hun familie op. Maar willen we dit ook echt, of doen we het voornamelijk uit plichtsgevoel? En waarom is het toch zo dat je altijd weer in dezelfde patronen vervalt, als je met deze mensen aan tafel zit? Het goede nieuws: je kán oude rolpatronen veranderen.

Cécile Schlangen

Blog 'Boost voor de ziel over Het leven & De liefde'

Inspirerende blogs over Het leven & De liefde. Ik word geraakt door de verhalen die langskomen in mijn praktijk. Daarover schrijf ik. Laat je meenemen in metaforen, gedichten, oefeningen, beelden, inzichten, links naar artikelen. Om de week weer een nieuwe blog ter voeding van je ziel.
.

Wil je met mij in gesprek over De Liefdesrelatie? Neem dan contact met me op via [email protected] of bel 06 439 240 80.