Systeemtherapie
In Amsterdam

Onze emoties, verwachtingen, de manier waarop we reageren, ze staan niet op zichzelf. Allemaal functioneren we binnen sociale systemen en zijn we in interactie met elkaar. Ons werk, onze partner, vrienden of familie kunnen bewust en onbewust veel invloed hebben op de manier waarop we in het leven staan. Systeemtherapie helpt je jouw vraagstuk of probleem in deze bredere context te zien. Het Familiehuis werkt met diverse interventies uit de systeemtherapie, zoals familieopstellingen, tafelopstellingen en EFT therapie. We gebruiken dit in alle vormen van coaching en therapie.

Systeemtherapie, bij welke vraagstukken?

Ervaar je veel angst of stress? Dan kan dit zorgen voor psychische of lichamelijke klachten of problemen. Hierdoor kunnen ook werk- of familierelaties onder druk komen te staan.

Systeemtherapie kan onder andere helpen om:

  • inzicht te krijgen in de oorzaak van klachten of problemen
  • elkaar beter te begrijpen en te zien hoe je elkaar tot steun kan zijn
  • de relatie met je partner te verbeteren
  • het contact met familieleden als ouders, broers of zussen te verbeteren
  • beter leren samenwerken met anderen
  • je zelfvertrouwen en zelfinzicht te vergroten

Om het leven voorwaarts te leven,
moet je het achterwaarts begrijpen

Wibe Veenbaas

Wat is systeemtherapie?

Systeemtherapie is een methode om te kijken waar de klachten vandaan komen, dit doen we door je naaste omgeving bij het vraagstuk te betrekken. We kijken hoe jij zelf in de situatie staat en hoe personen of factoren uit je omgeving van invloed zijn. Hierna werk je bewust aan verandering, zodat je op een andere manier met de situatie om kan gaan.

De invloed van het gezin van herkomst

Vooral het systeem, het gezin waarin je bent opgegroeid, is vaak erg bepalend voor de manier waarop je jezelf tot anderen verhoudt. Zijn er heftige emoties die je niet kunt verklaren, of loop je telkens tegen dezelfde problemen aan? Misschien spelen er nog onbewuste patronen of onverwerkte zaken uit het verleden mee. 

We zijn loyaal aan ons gezin van herkomst

Met een tafelopstelling wordt die dynamiek in je leven inzichtelijk. We maken een tafelopstelling van je gezin van herkomst tot en met 2 generaties terug. Als dit beeld letterlijk op tafel staat, wordt de oorsprong van je vraagstuk of probleem helder. Je krijgt handvatten om te herkennen wanneer je in je overlevingsstrategie schiet en hoe je jezelf kan terughalen naar je volwassen bewustzijn. Vanuit dat bewustzijn kan je andere keuzes maken in de interactie met anderen.

Systeemtherapie bij het Familiehuis Amsterdam

Het Familiehuis is een praktijk voor Relatietherapie en Single coaching in Amsterdam. Wil je weten wat Het Familiehuis in jouw vraagstuk kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie.