Individuele Coaching

In het leven kan er van alles op je pad komen. Gebeurtenissen als het krijgen van een ziekte, verlies van een naaste, zorgen over de kinderen, een moeizame relatie of ontslag. Het is inherent aan het leven dat we hier mee te dealen hebben. Individuele coaching biedt je een klankbord en helpt je weer helder naar je leven te kijken. Zo kan je jouw leven, met alle opgaven die je daarin tegenkomt, ten volle leven

Bij welke vraagstukken kan Individuele Coaching helpen?

 • Waar sta ik in mijn leven en wat wil ik?
 • Hoe neem ik het stuur weer zelf in handen?
 • Hoe kan ik meer betekenis geven aan mijn werk of mijn leven?
 • Hoe kan ik de relatie met mijn partner verbeteren?
 • Hoe kan ik beter met heftige emoties omgaan?
 • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?
 • Hoe voorkom ik dat ik opnieuw in een burn-out of depressie raak?
 • Hoe kan ik beter omgaan met conflicten of stressvolle situaties?

Als je vastloopt in je leven, kan dit tot allerlei lichamelijke of geestelijke klachten leiden, zoals overbelasting, depressie, angst of eenzaamheid. Dit kan ook leiden tot spanningen en conflicten thuis of op het werk. Hierdoor kom je steeds verder in een vicieuze cirkel.

Als dingen je raken is het wel belangrijk dat
iets meer te bewonen

Individuele Coaching, hoe werkt het? 

In de coaching wordt je je bewust van onbewuste gedachten en patronen. Je krijgt inzicht in wat je belemmert en stimuleert en welke keuzes je kan maken om meer voldoening in je leven te krijgen. Je krijgt inzicht in de relatie met jezelf, de mensen om je heen en wat daarin voor jou belangrijk is.

Het Familiehuis gebruikt de uitgangspunten van systeemtherapie. Het helpt je om jouw vraag in een breder perspectief te zien, ook komen de echte kwesties op tafel. We kijken naar de personen en factoren in jouw leven, zoals naaste vrienden, familie, je werk en collega’s. Daarnaast staan we stil bij je persoonlijke geschiedenis.

De snelste weg naar de toekomst
is achterom & binnendoor

Met al die elementen krijg je een beeld van wie jij bent en wat jouw behoeften en drijfveren zijn, zodat je met vertrouwen de volgende stap kan zetten. En je leven merkbaar verandert. De coaching bij Het Familiehuis is persoonlijk, open-minded, resultaatgericht en altijd toegespitst op jouw situatie.

Door ervaringsgerichte oefeningen krijg je inzicht in:

 • De rollen en patronen in het gezin waarin je opgroeide
 • Je emoties en behoeften
 • Jouw manier van communiceren en verbinden
 • Hoe je op een andere manier kan handelen

Wat klanten zeggen over Individuele Coaching bij Het Familiehuis

Diana

“De tafelopstelling die we van mijn familie hebben gemaakt, heeft mij veel inzicht gegeven. Inzicht in het verleden en hoe dat z’n uitwerking heeft in het heden. Dit helpt mij om bepaalde persoonlijke thema’s beter te begrijpen en te leren accepteren. De manier waarop Cécile de tafelopstelling begeleidt, heb ik als prettig, deskundig en integer ervaren.”

Diana

Ria

“Ik ben me de afgelopen tijd meer bewust in welke rol ik in bepaalde situaties zit.
Kan er dus anders naar kijken en vervolgens er naar handelen. Dit leert me steeds meer om het om te buigen. Voorlopig kan ik daarmee blijven oefenen om het voor mezelf en mijn directe omgeving lichter te maken. Voor nu ben ik heel blij dat je me op het juiste spoor hebt gezet!”

Ria

Koos

“In mijn werk liep ik telkens vast met alle leidinggevenden. Voelde me niet gezien en gewaardeerd. Je hebt met de nodige humor mij een spiegel voorgehouden waardoor ik eindelijk dat kleine jongetje uit dat grote gezin zag. Mijn pa had geen enkele oog voor mij en dat gevoel herhaalde ik op het werk. Ik heb nu minder conflicten. Het is nog wel een weg naar binnen om daar iedere keer langs te gaan. Dank voor de inspirerende sessies.”

Koos

Wat kost individuele coaching?

Een waardevolle investering in jezelf

Tarief face-to-face individuele coaching (max. 1,5 uur)

€ 142,50*

Betaling achteraf per maand via factuur

*excl. BTW

Tarief online individuele coaching (60 – 75 minuten)

€ 95,- /uur*

Betaling vooraf via factuur die je per mail ontvangt

*excl. BTW

Afspraak voor Individuele Coaching

Heb jij behoefte aan coaching en wil je kijken of het klikt? Maak dan een afspraak, dan bespreken we samen wat Het Familiehuis voor jou kan betekenen.
Bij Het Familiehuis is Online Individuele Coaching ook mogelijk.