Patronen Doorbraak Sessie

Herstel de emotionele verbinding

Voel je dat je vastloopt in je relatie? Maken jullie regelmatig ruzie?
Of is het juist ijzig stil tussen jullie?
Willen jullie het echt anders, maar lukt het niet om het patroon te doorbreken?

Herken jij negatieve patronen in je relatie?

Partners kunnen met elkaar verzeild raken in negatieve patronen die zorgen voor een gevoel van onveiligheid. Dit gebeurt wanneer we geen goede verbinding kunnen maken met onze partner. In een relatie zijn momenten van gebrek aan verbinding onvermijdelijk. Stabiele paren stemmen dan opnieuw op elkaar af en kunnen naar elkaar uitreiken om de verbinding te herstellen.

Als pogingen tot toenadering mislukken, leidt dat vaak tot ‘aankloppen en terugtrekken’. De ene partner klopt aan en wil contact, de andere partner kan niks met die manier van contact zoeken en moet zich wel terugtrekken en gaat daarmee nog verder uit contact. Stellen komen dan in die negatieve spiraal terecht. Dat noemen we ook wel een ‘negatieve dans’.
Beide partners zijn dan slachtoffer van die negatieve dans.

Je zal af en toe wel denken: hoe komen we uit deze neerwaartse spiraal?
Hoe dat te stoppen? Hoe bouw je een veilige basis in je relatie?

Het is mogelijk om de patronen te doorbreken

Uit al de verhalen van stellen in mijn praktijk weet ik dat deze negatieve patronen een hopeloos gevoel geven. Inmiddels weet ik ook dat die terugtrek- of aanklopbeweging aangestuurd worden door allerlei heftige emoties die niet uitgesproken worden. Stellen zijn dan verstrikt in het negatieve patroon en zien geen uitkomst meer. Als stellen meer zicht op de onderliggende emoties krijgen zijn ze in staat om deze negatieve spiraal te doorbreken en schijnt er weer licht aan het einde van de tunnel. Dat is het moment dat ze inzicht krijgen in zichzelf en hun negatieve patroon en wat ervoor nodig is om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Vaak wordt de partner als ‘de vijand’, beschouwd, degene die de oorzaak is dat jij je zo rot voelt. In de doorbraaksessie ga je zien dat niet de ander, maar het negatieve patroon jullie ‘gezamenlijke vijand’ is. Dan ga je elkaar helpen om jullie negatieve patroon te herkennen en krijg je tools in handen om het te stoppen.

Bij 100% van de relaties botsen partners weleens met elkaar

Overal is wel wat. Maar als je niet meer de verbinding ervaart, kan je het contact niet herstellen en kom je in die negatieve spiraal terecht. Dat gevoel van verlies van emotionele verbinding is op den duur ‘killing’ voor je relatie. Als stellen bij Het Familiehuis aankloppen zijn ze zich bewust dat het zo niet verder gaat. Met een ‘Patronen Doorbraak Sessie’ krijg je inzicht in jullie dynamiek en waar je een andere beweging kan inzetten.

‘Patronen Doorbraak Sessie’ is niet zo eng als het klinkt

Ik merk vaak aan mijn klanten dat ze zo’n doorbraak-sessie spannend vinden. Het is natuurlijk niet niks om intieme en persoonlijke kanten van je relatie te delen met een vreemde. Als stellen eenmaal de drempel over zijn, weet ik zo’n sfeer te creeëren dat ze het met elkaar toch aangaan. Het is een commitment aan elkaar om te onderzoeken waar ze elkaar zo gevangen houden en hoe dat te doorbreken. De liefdesrelatie is echt de moeite waard om vol voor te gaan. En dat doen de stellen bij mij aan tafel.

Wat klanten zeggen over de ‘Patronen Doorbraak Sessie’

Gijsbert en Suzan
‘Ik was echt overtuigt dat ‘hij’ moest veranderen. En ik glimlach terwijl ik dit nu zo opschrijf. In de sessie kwam ik eerst met een heleboel voorbeelden waaruit dat bleek. Cécile heeft met ons zo’n voorbeeld uiteen gerafeld naar wat er van binnen bij mij én ook bij Gijsbert gebeurt. Ze stelde vragen zonder oordeel. Deze doorbraak sessie heeft ons patroon blootgelegd. Het is voor ons een begin van een hernieuwde kennismaking geworden. Onze relatie heeft zich verdiept, ik voel me meer dan ooit door Gijsbert gezien.’

Mareille en Christien
‘Als we in een ruzie terecht komen dan blijven we daar lang in hangen. We hebben een LAT-relatie en gaan het daardoor niet echt aan. We ontlopen het gedoe, maar daardoor krijgen we niet dat echte contact. We kregen in deze doorbraak sessie allebei inzicht in onze eigen overlevingsstrategie. Dat kleine meisje van me zit wel erg veel aan het stuur. Ik snap nu beter dat Christien zich dan terugtrekt, als ik zo aan haar deur klop. Terwijl ik juist contact wil. Het is wel nog zoeken om mijn behoefte uit te spreken en sneller te vertellen hoe ik me voel. Nog veel oefenen dus.’

Gaston en Chantal
‘Niet verwacht dat je in 2 uur zoveel van jezelf en elkaar letterlijk in beeld krijgt. Die tafelopstelling was daarbij echt helpend. Ik zag het voor me en begreep mezelf, maar ook Chantal beter. Ook wel pijnlijk dat zoveel oude dingen nog zo heftig in je relatie kunnen doorspelen. Eigenlijk wilde ik daar helemaal niet aan. Maar zo kon het niet meer tussen ons. Het was erop of eronder. We zijn nog niet klaar, maar dit was wel de doorbraak die we nodig hadden. We gaan er weer voor.

Deze Patronen Doorbraak Sessie vraagt wel dat ieder van jullie bereid is naar je eigen gedrag en emoties te kijken en dat je die emoties op een nieuwe manier onder woorden wil leren brengen.

Wat houdt de ‘Patronen Doorbraak Sessie’ in?

In de 2 uur durende ‘Patronen Doorbraak Sessie’ ontrafelen we jullie negatieve patroon. 

 • Stap voor stap neem ik jullie mee, zodat jullie patroon inzichtelijk wordt
 • Samen onderzoeken we hoe negatieve communicatiepatronen in jullie relatie zijn ontstaan
 • We brengen in kaart welke emoties onopgemerkt de angsten voeden
 • Hoe je eigen geschiedenis uit je kindertijd de emoties in je relatie beïnvloeden
 • Jullie krijgen handvatten hoe je jezelf kan kalmeren om de patronen te stoppen of te veranderen
 • Ontdek welke stappen de verbinding tussen jullie vernieuwen en versterken

Gericht op resultaat

Wat is het effect van deze Patronen Doorbraak Sessie op onze relatie? Wat levert het ons op? 

 • Jullie begrijpen beter de logica van je eigen emoties en die van je partner
 • Het helpt jullie om pijnplekken die in de relatie zijn ontstaan constructief te bespreken
 • Jullie zijn in staat om te herkennen waar jullie vastlopen en dat te stoppen voordat het verder escaleert
 • Jullie weten het ‘ach, laat maar…’ om te zetten in: ‘hoe kan ik contact maken, zodat ik me gehoord en gezien voel?’
 • Jullie zijn in staat om jezelf te kalmeren als jullie in die negatieve dans terechtkomen
 • Jullie weten de emotionele verbinding te herstellen doordat jullie beter kunnen verwoorden wat je voelt en wat je behoefte is

Wat kost de ‘Patronen Doorbraak Sessie’?

€ 285,- (excl. BTW). Investeer in je relatie. Je liefdesrelatie is het immers meer dan de moeite waard om vol voor te gaan. Wil jij daar met je partner gebruik van maken?

Ja, ik wil ook zo’n ‘Patronen Doorbraak Sessie’!

Laat hieronder jullie gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk telefonisch contact met jullie op om een sessie van 2 uur in te plannen.

Waar zal de sessie plaatsvinden?

In mijn praktijk Het Familiehuis in Amsterdam Oost aan de Panamalaan.
Ik neem de richtlijnen van 1,5 meter afstand houden en goed ventileren in acht.