Een Boost voor de Ziel

Zet je lief in het licht. Met gratis oefening

Heb je die heldere ster de afgelopen dagen in het Zuidwesten gezien? Dat was Jupiter met daarnaast Saturnus, heel dicht bij elkaar, als een kus van twee planeten. Maar wij nemen ze waar als één ster. Dit moeten de wijzen uit het Oosten zo’n 2000 jaar geleden in Bethlehem ook hebben gezien.

Zo’n heldere ster kunnen we in deze tijd wel gebruiken. Om het licht op elkaar te laten schijnen. Om ons aan elkaar te warmen.

Als stellen al een tijdje op reis zijn om elkaar weer te vinden laat ik ze regelmatig een prachtige oefening doen waarin ze elkaar in het licht zetten. Met woorden, met aanraking, met aandacht.

Ik neem je mee met Ruud en Francien. Ze komen mijn praktijk binnen en ik vraag wat ze willen doen. Wat willen jullie verkennen? Francien geeft aan dat ze de laatste weken steeds beter elkaar opzoeken en het goede gesprek weten te voeren. Ruud beaamt dat én zegt: ‘ik wil wel een stap verder, weer plezier met elkaar maken, daar heb ik nu weer ruimte voor’.

Laat ik daar net een leuke oefening voor hebben: de ‘positieve waterval’.

Ze gaan aan de slag. Ze pakken ieder een A4 en schrijven wat ze zo mooi aan elkaar vinden. De karaktereigenschappen die ze bewonderen, wat ze waarderen van wat hun partner heeft gedaan en algemene uitingen van liefde voor de ander.

Ruud slaat meteen driftig aan het pennen en heeft een grote grijns op zijn gezicht. Francien peinst voor zich uit en ziet dan Ruud zijn glimlach. Ze begint te schrijven en haar lijf ontspant zich.

Francien neemt als eerste het woord. Ze loopt om Ruud heen en deelt haar complimenten uit. Ze roemt zijn donkere, volle bos met haar, zegt hoe ze kan genieten van zijn rustige stem en dat ze zijn droge spitsvondige humor zo kan waarderen.

Dat hij zo’n betrokken vader is voor hun 3 kinderen. Ruud volgt inmiddels Francien aandachtig met zijn ogen, ieder compliment in zich opnemend.

Dan zegt ze dat ze trots op hem is hoe hij zo voortvarend de herinrichting van de tuin heeft aangepakt.

En dan met heel veel intensiteit in haar stem staat ze voor hem stil: ‘ik hou nog steeds na 27 jaar zoveel van je, je bent zo’n intrigerende, boeiende, leuke, lieve én spannende man.

Ruud is inmiddels opgestaan en pakt haar handen vast, de ogen enigszins nat, maar dat kwam van de miezerregen buiten zei hij met een kwinkslag in zijn stem.

Dan wisselen ze van rol.

Francien gaat zitten en Ruud loopt om haar heen. Hij vertelt hoe hij ooit zo verliefd op haar is geworden door haar oogopslag. Dat ze hem zo kan aankijken en hij dan zo in haar mysterieuze ogen kan verdwijnen.

Dan zet Ruud haar lieve kleine schattige voeten in de schijnwerpers. Francien schatert het uit.

Ruud gaat onverstoorbaar door en zegt dat hij het niet beter had kunnen treffen met zo’n moeder voor hun kids. Dat ze een oermoeder is dat ieder kind zich zou wensen. Dat hij zich telkens verwonderd over haar geduld met de kids.

Ook hun werkleven brengt hij naar voren: ‘Het is zo fijn met je te sparren over mijn werk. Het voelt weer als een echt maatje’.

Op het einde van zijn ‘positieve waterval aan complimenten’ gaat ook hij voor haar staan en eindigt met: ‘je bent dé belangrijkste vrouw in mijn leven, ik hou heel veel van je’.

Bij Francien biggelen de tranen over haar wangen, ze gaat staan en vlijt zich tegen hem aan. ‘Ho, ho’ zegt Ruud, ‘iets meer afstand, want ik wil wel in je ogen kunnen verdwijnen’. Bij Francien breekt een glimlach door haar tranen heen.

Dit is het eerste deel van de ‘positieve waterval’ oefening, waarin je je lief in het licht zet.

Als relatietherapeut mag ik op zulke momenten meekijken in hun intieme verbinding. Het is telkens zo mooi om te zien als partners de complimenten van hun lief kunnen ontvangen, ze met hun lijf die liefde beantwoorden.

Wil je ook weten hoe de oefening verder gaat? Stuur me een mailtje en dan ontvang je de oefening met de drie vervolgstappen zo snel mogelijk in je postbus.

Dan kan je in alle rust ná de Kerst elkaar in het licht zetten. Blijft die ster van Bethlehem bij jullie nog net wat langer schijnen ;-).

Ik wens jou met je dierbaren een hele fijne Kerst toe.

Sterrengroet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie

P.s. Je kan je nog inschrijven voor de gratis Online training die ik op woensdag 6 januari om 19.30 uur verzorg over de eerste stappen om weer tot die Liefdevolle Relatie te komen. Er zijn zowaar al 57 mensen die meedoen en er is maar plek voor 100. Schrijf je hier er voor in: Doorbreek jullie negatieve patroon, op weg naar een Liefdevolle Relatie


Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

24 december 2020

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder