Een Boost voor de Ziel

De dans van toenaderen en terugtrekken

Hoe geliefden kunnen aantrekken en afstoten

Deze blog gaat over zelfonthulling & verbinding.

Jezelf leren kennen, zodat je de ander werkelijk kan ontmoeten. Voorbij je angsten te gaan en je ware zelf te ontdekken. Je laten zien aan je lief. Zo maak je oprecht contact.

In mijn praktijk lopen stellen vaak die route en ze herstellen zo de emotionele verbinding.

Ik heb ooit een gedicht geschreven over hoe je, als je in het oordeel blijft hangen, de liefdesrelatie niet vol aangaat met elkaar. Dat je de ander niet werkelijk kan zien, omdat je jezelf niet echt inbrengt. Ja ik beken… dat ook ik die route van ‘jezelf leren kennen om van daaruit de ander te ontmoeten’ nog regelmatig loop.

Ontmoeting

In de bron

van de ontmoeting
keer ik
terug
naar mijn zelf.​

Omarm ik
mijn levensangst,
omarm ik mijn doodsangst.

In de bron
van de ontmoeting
opent mijn hart
zich voor
ik.
Opent mijn hart
zich voor
mijn zelf.

In het aannemen
van die polariteit
ontstaat,
voor mijn meisje
met haar tomeloze lach,
mijn levensruimte
en kan ik
ik zijn
in
licht & schaduw.

​En pas dan
kan ik
ik zien.
En pas dan
ontmoet ik ik,
jou – jij.

Jij
met jouw zelf.
Jij
met jouw
levens- & doodsangst.

​Wij,
ik & jij.
Ik
zelf.

Het fundament
van wij,
van ik & jij,
is
ik zelf.​

De bron
van al mijn
ontmoeten
ligt in
ik zelf.

Als ik kijk
vanuit het oordeel,
snijd ik
meedogenloos
mijn ziel
los
van mijn leven
en verstom
en verstil ik
in
het hier & nu
van wij.

Als ik
durf te kijken
vanuit mijn hart,
stroomt
vanuit mede-dogen
door mijn lijf
al mijn
levens- & doodsangst
en
durf ik
te bewegen,
te ontmoeten.

​En kan
ik voelen langs
mijn leven,
langs mijn lijf
hoe het
werkelijk is
bij jou.
Land ik
in wij.

Als ik dat zo teruglees ervaar ik iedere keer de struggle die hierin besloten ligt. Ik wil natuurlijk net als de meeste mensen in de liefde zo graag gezien worden om wie ik werkelijk ben en daarin liefdevol gedragen worden.

In het nieuwe jaar geef ik op woensdag 6 januari om 19.30 uur een gratis Online training over die continue dans van geliefden van toenaderen en terugtrekken. Van geraakt worden en je sluiten. Van bang zijn voor afwijzing en daarom op voorhand je al terugtrekken.

Wil jij daar ook meer zicht op krijgen bij je zelf?

In de gratis online training ‘Doorbreek jullie negatieve patroon, op weg naar een Liefdevolle Relatie’ help ik je op weg om zicht te krijgen op deze dans en hoe je dat kan doorbreken. Zodat je je lief werkelijk kan ontmoeten. Schrijf je hier in! ​

Er zijn in 1 week tijd al 25 mensen die zich hebben aangemeld. Wees gerust je ziet elkaar niet, maar mij wel. Ik heb plek voor maximaal 100 deelnemers en via de chat of voorafgaand via de mail kan je al je vragen stellen. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord van me.

Hartegroet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie

P.s. Wil je al graag wat over die dans ontdekken? Lees dan ook mijn blog ‘Imperfecties in de liefde? Bij ons niet hoor’


Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

18 december 2020

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder