Een Boost voor de Ziel

Innerlijke herrie delen met je lief…

Ik heb een vriendin Tina die bijzondere tekeningen maakt. We zaten vaak naast elkaar bij de opleiding de ‘maskermaker’ waar ik altijd druk zat te pennen om alle kennis vast te leggen. Zij maakte Oneliners. Dat waren haar aantekeningen. Ik moet je zeggen dat die Oneliners veel beter bleven hangen dan mijn gekriebel in letters.

Ehhh.. maar wat bedoel je? #Oneliners? Wat zijn dat?

Nou gewoon zoals het woord het zegt, tekeningen die gemaakt zijn uit één enkele ononderbroken lijn. Een mooie symboliek om in een tekening te laten zien dat alles met alles verbonden is.

Ik kan er over vertellen, maar de betekenis van haar #Oneliners laat zich meteen zien. Haar tekeningen bevatten een beeldtaal die zich leent voor allerlei metaforen in relaties. Die #Oneliners gebruik ik inmiddels regelmatig in mijn sessies met stellen. Voorproefje? Hier komt ie.

Oneliner Voor- en achterkant

De voor- & achterkant

Deze tekening toont iets wat we allemaal wel kennen. Dat je in het contact met de ander de wat minder charmante kanten van jezelf het liefst verborgen wilt houden. Boosheid, angst, verdriet of onzekerheid. Je doet alsof het niet bestaat of dat je eindeloos hoopt dat wanneer je er geen aandacht aan schenkt, het vanzelf verdwijnt.

Rammelende blikjes

Deze strategie lijkt wel op die lege blikjes die als versiering achter de auto van een pas gehuwd stel hangen. Blikjes die een hoop herrie maken wanneer ze wegrijden. Hoe harder er gereden wordt, hoe meer herrie er wordt gemaakt. Hoe langer de rit, des te langer het duurt. En als je niet achteromkijkt en er iets aan doet, blijven de blikjes herrie maken.

Ieder mens kent wel dergelijke delen die innerlijke herrie veroorzaken. Zichtbaar of onzichtbaar, ze maken deel uit van wie wij ten diepste zijn. Je zou het zo kunnen zien: ‘waar je ook gaat of naartoe vlucht, die vóór- en achterkant samen maken ons tot mens’.

Er vanuit gaande dat dit bij iedereen speelt, wat betekent dit dan voor dat pas gehuwde stel met hun rammelende blikjes? Of voor het stel dat al 23 jaar bij elkaar is en die struikelen over de eigen innerlijke blikjes of die van de partner?

Ontmoeting van 2 werelden

Wat is er nodig om in verbinding te komen met de wereld van je lief? Een wereld waarvan de voorkant zich wel laat zien, maar waarin het verborgene minstens net zo hard meedoet in de ontmoeting.

Het is een mooie uitdaging voor liefdespartners om niet alleen de zichtbare maar ook de onzichtbare dynamiek met elkaar te verkennen. Elkaars innerlijke herrie te delen.

Gek genoeg wordt het daar een stuk rustiger van in de relatie. Dan ontstaat de emotionele verbinding die de liefde zo bijzonder maakt.

Nou, niks teveel gezegd toch dat deze #Oneliners voor zich spreken?

Oneliners onder de kerstboom

Nu even wat reclame voor Tina. Zij heeft haar beste #Oneliners uitgebracht in een prachtig gebonden boek. Wil jij voor de feestdagen zo’n #Oneliners boek van Tina Scoon onder de kerstboom hebben liggen? Met méér dan 40 inspirerende #Oneliners om een zinnenprikkelend gesprek met je lief mee te beginnen?

Tina heeft er nog wat op voorraad. Ben er wel snel bij, want op = op. Bestel hier jouw #Oneliners – met als subtitel ‘verbonden met Liefde’. Vraag aan Tina of ze er een persoonlijk woord of beeld in optekent voor je lief. Dan ga je met een warmkloppend hart de kerst in.

Hartelijks,

Cécile

P.S. Volgend jaar komt er vanuit Het Familiehuis in co-creatie met Tina een ‘RelatieTaal-Oneliners-Boek’ aan. Een must-have woordenboek voor elk liefdesstel in Nederland. Heb jij een woord of zin die daar zeker in thuis hoort? Laat het me weten met een mailtje naar [email protected] Ik ben benieuwd!

Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

25 november 2020

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder