Een Boost voor de Ziel

Min mijn liefste om hoe ik ook loop

Golve en ogen

In een liefdesrelatie lopen we niet altijd gelijk op in onze ontwikkeling. Dat is op zich niet erg. Waar het uit de pas gaat lopen, is als je je lief niet meeneemt wat er van binnen bij je gebeurt. De kunst is dus dat je je kenbaar maakt aan je lief. Dat je elkaar blijft verstaan.

Deze keer een gedicht wat laat zien dat we zo intens verlangen om door ons lief begrepen te worden. In alles. Dat je ondanks je struikelingen door je lief gezien wil worden om wie je bent. Dat je terwijl je zoekende bent in het leven, je lief blijft. Dat je zelf ook wel weet dat je de weg enigszins kwijt bent… Maar dat je dat zelf wilt uitzoeken. En je lief alleen maar naar je luistert. Dat je lief geen tips geeft hoe je het moet doen of oplossingen aanreikt. Zoiets als ‘Laat me mijn eigen gang maar gaan’ van Ramses Shaffy, maar hier dan in dichtvorm dus.

Haal mijn weg niet weg

Haal mijn weg
niet weg
van onder mijn voeten
liefste

Ook niet
als mijn weg jouw weg niet is
Als mijn weg voor jou een omweg is
haal hem niet weg
mijn weg
Niet weg van onder mijn voeten

Kus liefste
als het kan
mijn weg
En kus liefste
als het kan
mijn voeten

De voeten waarmee
ik mijn weg beloop
want om hoe mijn weg ook loopt
wil ik zo graag bemind zijn
Ook al loop ik hem mank soms
Ook al loop ik hem blind
Ook al ga ik door dalen

Als jij zegt: ‘daar
kijk daar: de bergen
meer licht!
meer zicht!

Min mijn liefste
om hoe ik ook loop

Ludo Ghoos

De meeste stellen worden geraakt door die laatste zin: ‘min mijn liefste, om hoe ik ook loop’. Als een betuiging van de onvoorwaardelijke liefde tussen hen. In het onvolmaakte zijn we mens en daarin wil ik gemind worden.

In relatietherapie begeleid ik stellen langs een gezamenlijke weg. En ontdekt elke partner zijn of haar eigen weg.

Eigenlijk is relatietherapie niets anders dan individuele therapie in elkaars bijzijn. Dan komt er compassie voor zowel de eigen pijn alsook die van je lief. De getuigenis van je lief hoe jij je weg ook loopt is zo helend en verbindend.

Ben je nieuwsgierig wat relatietherapie voor jullie kan betekenen? Neem dan vooral contact met me op voor het eind van deze maand. Zodat je met een gerust hart de feestdagen in kan gaan. Je liefdesrelatie is meer dan de moeite waard om in te investeren toch?

Hartelijks,

Cécile
Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

20 november 2020

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder