Een Boost voor de Ziel

Maak het veilig voor je lief

Maak het veilig voor je partner

Ken je de liedjes van Wende Snijders? Ik ben fan van haar. Ze kan zo precies intense gevoelens verwoorden. Het is meer gezongen poëzie. Het raakt een laag dieper.

Toen ze het lied ‘Adem Uit‘ in Paradiso zong raakte me dat zo dat de tranen over mijn wangen biggelden. Ik herkende de reactie van mijn partner als we in een ruzie terecht kwamen. Hoe hij zich zo schrap kon zetten en dichtsloeg.
Die verstijfde reactie had alles met zijn geschiedenis te maken. Ik was alleen met mijn opmerking de trigger, waardoor hij zich net als dat kleine jongetje van vroeger terugtrok en op slot ging. Waar hij het in zijn eentje wel uitzocht hoe het in de grote wereld er aan toe ging.

En zo kwamen we in een negatieve spiraal terecht. Want door zijn terugtrekken voelde ik mij niet serieus genomen. Wat weer raakte op dat kleine meisje van vroeger, die altijd zo haar best deed om gezien te worden. Zo versterkten we elkaars overlevingsgedrag en ondertussen waren we de verbinding met elkaar volledig kwijt.

Wil jij begrijpen hoe dat zo werkt in jullie dynamiek als partners? Wil jij ook weer de ontspanning in je relatie terug?

Ontdek hoe je dat met elkaar kan ontwikkelen in de online relatietraining Samen Verder.
Zodat het weer veilig is tussen jullie en je je volledig kan laten zien. Dat de liefde weer vrij kan stromen.

Klik op de gele knop om daar wat meer over te lezen en het filmpje te bekijken wat de training jullie kan brengen.

Hieronder de pakkende tekst van het lied van Wende….

Adem uit
Je ogen schieten door de ruimte
In elke hoek een groot gevaar
Ieder woord een donker teken
Elk geluid een valse snaar

En alles wat maar terugkijkt
Is een kleine stille poging
Je ziel te breken

Ik zie je schuilen in je zinnen
Ik zie de kaarten in je mouw
Je lacht als kogels naar de vijand
Je praat als vogels in paniek

Maar als je handen de mijne raken
Voel ik een verborgen, strak verdriet

Maak je buik zacht
Adem uit lief

Haal de messen uit je zakken
Haal de spijkers uit je schouders
Kom hier dan steel ik al je tranen
ik vang ze op en blaas je droog
Die warme wind over je lichaam
maakt je wangen
Rozerood

Je hooft niet meer te vechten
’t Is afgelopen het is klaar
Alle wolken zijn verdreven
Alle wolven zijn naar huis

Je hoeft niets meer te vragen
’t is veilig
Geloof me maar

Oeoeoe…

Kom leg je hoofd hier in mijn handen
Tot je niet meer liegen kan
Tot je langzaam langzaam kwetsbaar bent
En niet meer bang

Kom leg je hoofd hier in mijn handen
Tot je niet meer denken wil
Tot je langzaam
langzaam
langzaam
echt verloren bent
En stil

Maak je buik zacht
Adem uit lief
Adem uit

Wil jij die zachtheid in je relatie hervinden? In de online relatietraining Samen Verder neem ik jullie mee op weg om elkaar weer te gaan verstaan. Op die diepere laag. Samen op reis in elkaars binnenwereld!

Hartegroet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Het Familiehuis

P.S. Denk je, die online relatietraining is wat voor mijn broer, collega, of dat tennismaatje? Stuur dan gerust deze mail door. Dan kan er ook in hun relatie wat meer ademruimte komen.

Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

15 april 2021

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder