Een Boost voor de Ziel

Ontdek en deel je verlangens in je relatie

Quote van Antoine de Saint Explury over verlangen als motivatie

Als je mijn blogs al een tijdje leest heb je gezien dat ik ze de laatste tijd onderteken met ‘Ambassadeur Liefdevolle Relatie’.

Dat is mijn motto in mijn werk: ik gun het iedereen zo dat je relatie LIEFDEVOL is.

Mensen met een Liefdevolle Relatie leven langer, zijn gezonder én ja, zijn gelukkiger.

Dat laatste is een kip-eiredenatie. Ik weet het. Maar ik heb dit niet zelf bedacht hoor. Dat is wetenschappelijk bewezen. En met mijn GBV begrijp ik dat ook wel zonder onderzoek. GBV? Gezond-Boeren-Verstand. Niet dat ik van boeren komaf ben. Maar dat terzijde.

Als stellen bij mijn praktijk Het Familiehuis aan de deur kloppen zijn ze veelal op zoek naar de emotionele verbinding met hun lief. Die zijn ze ergens onderweg in het leven kwijtgeraakt. Door de waan van de dag, waarin bijvoorbeeld het werk ze helemaal opslokt. Het kan ook zijn dat ze zich verstoppen in het werk, zorgen hebben over het wel en wee van de kinderen, of soms is er ziekte op hun pad gekomen. Ook het verlies van werk, financiële problemen, ontrouw, teveel drankgebruik en een verbouwing of verhuizing staan in de top 10 van relatiecrisissen.

Ik geef stellen altijd een groot compliment als ze de stap hebben genomen om elkaar weer wél te willen vinden. Daar is moed voor nodig. Jezelf en je relatie belangrijk genoeg vinden om er vol voor te gaan. Er moet ergens een verlangen zijn naar de échte emotionele verbinding.

Kwam ik van de week de uitspraak van Antoine de Saint-Expury weer eens tegen die hierbij naadloos aansluit.

Dat verlangen is de motivatie om in actie te komen. Om weer aan hun relatie, lees schip, te bouwen.

Herken jij dat ook? Dat je in je relatie soms dat vergezicht bent kwijtgeraakt? Maar verlang jij wel naar een Liefdevolle Relatie? Dat je voorbij de sleur van alledag of de ruzies of de ijzige stilte elkaar weer werkelijk ontmoet?

Of is jullie Liefde oneindig groot of jullie schip al helemaal vervuld met Liefde? Of heb je onderweg averij opgelopen… en durf je er niet over te beginnen? Bang dat als je erover begint je dan ergens in verzeild raakt en je dan nog verder van huis bent?

Zou jij je verlangens met mij durven delen? Dat je ze onder woorden brengt en mij in een mailtje toevertrouwd. Ik ga daar uiteraard vertrouwelijk mee om en je krijgt altijd een persoonlijke reactie van mij terug. Wellicht kan ik je op weg helpen om je verlangens uit te spreken naar je lief. Dat jullie gezamenlijk weer aan jullie schip gaan timmeren. Stuur dan een mailtje aan [email protected] met als onderwerptitel ‘Verlangen’.

Daarnaast help jij mij dan met een inkijkje in jouw verlangens om de stellen die aan het dobberen zijn beter te begrijpen. Ik hoop op een hele lange lijst met allemaal verlangens over hoe een Liefdevolle Relatie eruit kan zien. In allerlei kleuren en geuren. Die ik weer als voorbeelden ter inspiratie kan inbrengen voor stellen die opnieuw hun koers willen bepalen. Als een horizon waar ze naar toe kunnen varen.

​Het zou juist in deze bijzondere tijd zo mooi zijn als we onze verlangens uitspreken en daarmee anderen helpen om weer op koers te komen. Ondanks alles blijven we de Liefde vieren. Als mensen voor elkaar én vooral met je lief.

Hartegroet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie

P.S. Op woensdag 6 januari 2021 om 19.30 uur verzorg ik mijn eerste gratis Online Training ‘Doorbreek jullie negatieve patroon, op weg naar een Liefdevolle Relatie’.

Doe je mee? Schrijf je hier in: Op weg naar een Liefdevolle Relatie

Ik help je in de training op weg om de onderstroom in je relatie helder te krijgen, zodat jullie in het nieuwe jaar weer samen de koers bepalen.​


Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

11 december 2020

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder