Een Boost voor de Ziel

Podcast: Breng bezieling in je relatie

Afgelopen maandag ben ik door Sandra Brandt geïnterviewd voor haar ‘Klaagvrij Leven Podcast’. In haar boek ‘Klaagvrije Maandag’ gaat Sandra op zoek naar een rijker leven en vraagt ze zich af of onze mindset ons leven bepaalt.

Ze begon met één Klaagvrije Maandag: ze nam het initiatief om zomaar een dag aan het begin van de week niet te klagen. Dat viel in eerste instantie niet mee, maar toen ze het elke dag ging doen, ontdekte ze dat ze door bewust te oefenen proactiever werd, een netwerk creëerde van bijzonder fijne, gelijkgestemde mensen en een rijker gevoelsleven kreeg. Dit gevoel wil ze delen omdat ze iedereen een opgewekter en rijker leven gunt.

Wat doen mensen als ze een periode meemaken waarin het even niet lekker gaat? Sandra is op zoek gegaan naar antwoorden en interviewt nu mensen over hoe zij dat in hun leven doen.

En daar was ik er dus één van. In deze podcast ontdek je onder andere hoe ik omga met de moeite op mijn pad. Hoe ik meer en meer me bewust werd hoe ik reageer op moeilijke situaties. En dat bewustzijn helpt mij om meer vanuit mijn volwassen plek aanwezig te zijn in het leven, zodat ik niet meer alleen vanuit mijn overlevingsstrategie reageer.

Vanuit mijn eigen persoonlijke ontwikkeling maken we in de podcast een koppeling naar waar stellen in hun relatie tegenaan kunnen lopen en hoe daarmee om te gaan.
Luister deze podcast en ontdek o.a.:

  • Hoe je jeugd invloed heeft op je relatie
  • Hoe vanzelfsprekendheid in je relatie kan sluipen
  • Welk kado je je kinderen geeft als je je relatie onder de loep neemt
  • Hoe die dynamiek van kloppen en terugtrekken in je relatie eruit ziet
  • Hoe bewustzijn helpt om die dynamiek te stoppen
  • Hoe ik als relatietherapeut te werk ga
  • Waarom mensen die in relatietherapie gaan moedig zijn

Hoe beter je de dynamiek van de liefdesrelatie begrijpt, hoe beter je met je partner aan je relatie kan werken en deze podcast zal je daar zeker bij helpen.

Een liefdevolle relatie heeft de grootste impact op onze gezondheid, welzijn, levensverwachting en geluksgevoel. Ik vind het fantastisch als ik daar een steentje aan kan bijdragen in deze individualistisch georiënteerde wereld.

Ben je nieuwsgierig naar mijn ervaringen in het leven en in mijn werk als relatietherapeut? Luister dan de 63ste aflevering van de podcast ‘Klaagvrij leven’. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik het ook wel spannend vind om me zo kwetsbaar te laten horen aan het grote publiek.

Klik hieronder op de playknop om de podcast te beluisteren.

Neem wel even de tijd, want ik ben nu 45 minuten aan het woord… en was nog niet eens uitgepraat. Ik heb zoveel verhalen te vertellen over de liefdesrelatie, dus er komt vast een vervolg komend najaar.

Zomerse groet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Het Familiehuis

P.S. Wat vind je van mijn ‘relatie’ blousje? Helemaal over de top toch? Maar aan de twee zwanen in paringsdans kon ik niet voorbij scrollen toen ik ze op de vinted-app tegenkwam.

Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

9 juli 2021

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder