Een Boost voor de Ziel

Relatietherapie als het huis al in brand staat

Relatietherapie, wat helpt?

Je volgt me al een tijdje door het lezen van mijn blog, posts op social media of mijn wekelijkse mails over het leven en de liefde. Wat leuk! Vandaag heb ik een vraag aan je, zodat ik nog beter kan aansluiten op de behoefte van mijn trouwe lezers.

De meeste mensen komen bij mij in relatietherapie ‘als het huis al in brand staat’. Dat is rijkelijk laat zeg ik dan.
Hoe kan ik vanuit Het Familiehuis, mijn praktijk voor relatietherapie, nog meer aan die preventieve kant iets voor stellen betekenen?

Stel je hebt gedoe in je relatie. Het loopt al een tijdje niet lekker. Je merkt dat je elkaar ontloopt. Jullie hebben geen heftige ruzies, maar je hebt wel het gevoel dat je stilletjes uit elkaar groeit. Ik noem dat de ‘stille verwijdering’. Telkens als er een incidentje is waarin je de verbinding met je partner mist, plak je weer een zegeltje op je emotionele bankrekening en trek je je verder terug in je eigen wereld. En voor je het weet is die ‘emotionele bankrekening’ aardig volgelopen. In tegenstelling tot je bankrekening waar je €€’s op staan, is het juist de bedoeling dat je die emotionele bankrekening schoon houdt, m.a.w. dat die leeg is. Maar door die kleine irritaties is hij helemaal vol. Maar dat meld je niet openlijk naar je partner.

Wat is dan het moment dat je denkt: ‘dit wil ik anders, er moet toch meer in zitten dan zo naast, of nog sterker, langs elkaar heen leven terwijl we onder 1 dak wonen?’
Wat zou je dan willen ondernemen om dat te keren? Om wél die verbinding met je partner weer te ervaren?
Ik heb een aantal opties en hoor graag van jou wat jij denkt wat jullie op zo’n moment zou helpen:

  1. ik ga het gesprek met mijn partner hierover aan, we komen er samen wel uit
  2. ik ga het gesprek met mijn partner hierover aan, we lopen vast en praten er met vrienden/familie over
  3. ik ga het gesprek met mijn partner hierover aan, we lopen toch vast en dan…..
  4. ik zou iets anders doen, namelijk ……

Ik ben natuurlijk nieuwsgierig wat je doet als je vastloopt. Als je hebt geprobeerd om het vlot te trekken, maar je komt weer in die negatieve spiraal terecht. Wat is dan de meest logische stap voor jullie?

  1. zou je dan op zoek gaan naar hulp en samen in relatietherapie gaan? En zo, ja wat zijn daarbij je overwegingen?
  2. zou je dan op zoek gaan naar hulp en samen een online relatietraining gaan doen? En zo, ja wat maakt dat je hiervoor kiest en geen relatietherapie?
  3. zou je dan op zoek gaan naar hulp en hoe ziet die hulp er voor jou uit? …..
  4. of steven je stil op het eindstation aan? ….

Nou, dat zijn mijn vragen. Wat motiveert jou om in beweging te komen als je al langer gedoe hebt in je relatie?

Wil je het me laten weten wat jij in zo’n situatie prettig zou vinden? Gewoon met een mail naar [email protected]. Leg gerust ook je persoonlijke vragen voor, je krijgt altijd een persoonlijk antwoord van me.

Met de online relatietraining Samen Verder ondersteun ik heel laagdrempelig stellen om hun relatie weer te versterken en te verdiepen. Zodat je weer die emotionele verbinding ervaart en je weer op elkaar kan bouwen en vertrouwen. Ben benieuwd of jij voor zo’n online relatietraining zou kiezen als je gedoe hebt in je relatie. Wil je weten hoe die online relatietraining eruit ziet en wat je daar in kan verwachten? Klik op de gele knop voor meer informatie.

Hartelijke groet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Het Familiehuis

Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

2 juli 2021

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder