Een Boost voor de Ziel

Podcast: De Liefde vieren, niet alleen op Valentijnsdag

Afgelopen week was ik op bezoek bij Annette Burgers van Juttu Coaching. Ze heeft een indrukwekkende podcast reeks met als uitnodigende titel ‘Op zoek naar De Liefde’. Ik ben in die reeks gedoken en ik raak niet uitgeluisterd.

‘Op Zoek Naar De Liefde’ zijn verhalen met een lach, inzichten, tips, inspiratie, motivatie en zo nu en dan een traan. Ze is nieuwsgierig naar liefdesverhalen. Wat is je relatie-situatie? Wat werkt? Welke succeservaringen wil jij delen? Liefdesverhalen die te mooi zijn om niet te vertellen over onderwerpen die we allemaal wel eens tegenkomen in het leven. Vanuit liefde, voor de liefde. Voor jezelf en de ander’.

Liefde is geen vak op school. We leren door te vallen en gelukkig vaker weer op te staan. Met deze podcastreeks krijg je een inkijkje hoe andere mensen de liefdesrelatie ervaren en hoe ze daar ook vanuit professioneel oogpunt naar kijken. Welke lessen kunnen we leren uit elkaars verhalen?

In het interview voor haar nieuwste reeks ‘Lees dit boek over De Liefde’ hoor je mijn verhaal. Wat heb ik geleerd van de liefdes in mijn leven? Wat hebben mijn ouders mij voorgeleefd? Wat geef ik door aan mijn kinderen? En hoe neem ik mijn eigen ervaringen mee in mijn werk als relatietherapeut bij Het Familiehuis?

Het interview spitst zich uiteindelijk toe op het waarom van het boek dat ik net heb uitgegeven:

De Liefdesrelatie in taal & tekening

Een boek boordevol oefeningen, metaforen en inzichten over de dynamiek van de liefdesrelatie. Het is echt een praktische toolbox om je relatie te verdiepen. In deze tijd gun ik het stellen zo dat ze aandacht besteden aan elkaar om zo de emotionele verbinding te herstellen of te verstevigen. Dat je er mag zijn met alles wat er is en je je gehoord en gezien voelt door je partner. En omgekeerd je partner ook met alles kan komen wat er is. In het boek staan oefeningen zoals ‘het bezoekgesprek’ om die waarachtige ontmoeting ook in jouw liefdesrelatie waar te maken. Elkaar te ontmoeten op de grens.

Nou ik kan nog veel meer over De Liefde schrijven, maar gesproken woord werkt nog aanstekelijker! Beluister hier mijn podcast in de reeks ‘Op Zoek Naar De Liefde’. Je kan ook kiezen voor de podcast mét beeld. Kijk maar wat je past!

Ben wel nieuwsgierig welke inzichten over je liefdesrelatie jij weer opdoet uit mijn verhaal. Laat je het me weten?

Hartelijk groet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Het Familiehuis

P.S. Wil je het boek ook bestellen? Dat kan hier. Het ligt dan binnen 2 dagen in je brievenbus. Wil je dat ik er wat persoonlijks inschrijf? Geef het aan bij je bestelling.

Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

5 februari 2022

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder