Een Boost voor de Ziel

Podcast Negatieve communicatiepatronen van ouders

Negatieve communicatiepatronen van ouders

Zo, leuk. Ik word de laatste weken regelmatig benaderd of ik wil meewerken aan een artikel en nu dus aan een podcast van de Kennisbank Familierecht. Met deze podcastrubriek biedt de Kennisbank Familierecht ook voor de luisteraar vakinhoudelijke kennis. Tijdens een autorit of een wandeling met de hond kan je genieten van die interviews en podcastgesprekken.

Advocaten en mediators krijgen in hun werk een aardig inkijkje in de dynamiek van de liefderelatie. Als mensen uit elkaar gaan wordt vaak die stroeve communicatie bij de mediator of advocaat aan tafel pijnlijk zichtbaar, zeker als het over de kinderen gaat. Ze krijgen verhalen te horen over heftige emails of dat gescheiden ouders elkaar blokkeren op WhatsApp.

In mijn werk als relatietherapeut bij Het Familiehuis herken ik ook die negatieve communicatiepatronen bij stellen die het nog wel willen uitzoeken met elkaar. De familierechtadvocaten en scheidingsmediators zijn nieuwsgierig hoe ik dat in de begeleiding van stellen aanpak. Het gaat altijd over het verkrijgen van inzichten over waarom en hoe je in die negatieve spiraal met elkaar terecht komt. Welke tips kan ik de advocaten en mediators nog meer geven die ze kunnen gebruiken in het proces van uit elkaar gaan?

Familierechtadvocaat Ingrid Vledder interviewt mij in een klein half uur hierover voor de Kennisbank Familierecht. Ik hoop dat ik met deze podcast kan inspireren tot een andere kijk op de onderliggende dynamiek als ouders langdurig in de strijd blijven hangen na de scheiding. Het is echt een informatief en helder interview geworden, al zeg ik het zelf ;-).
​​
Wil jij, terwijl je geen advocaat of mediator bent, de podcast ook kunnen beluisteren? Dat kan met een gratis proefabonnement van een maand bij de Kennisbank Familierecht. Als je op de blauwe knop hieronder klikt kom je op de aanmeldpagina van de Kennisbank terecht. Meld je daar aan en als je inlogt staat het interview rechts bovenaan op de pagina. Daar kan je de podcast beluisteren. Laat je me weten of je het interessant vond? Ben wel benieuwd naar je reactie.

​​Loopt jouw relatie stroef én wil je het niet zover laten lopen dat je straks bij een advocaat of mediator aan tafel zit? Wil jij per direct met je partner aan de slag? Dan kan je met de Online Relatietraining Samen Verder alvast een begin maken. Hieronder kan je meer info daarover lezen.


En neem vooral óók contact met me op. Dan maken we een combi van de Online Relatietraining en aansluitende face to face afspraken in mijn praktijk in Amsterdam.

Zo laat je aan elkaar zien dat je écht voor die liefdevolle relatie wilt gaan. Het is zeker mogelijk om de liefde weer te laten stromen.

Het begint bij de intentie dat je dat met elkaar wilt onderzoeken.


Hartelijke groet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Het Familiehuis

Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

7 december 2021

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder