Een Boost voor de Ziel

Voor elk einde is er altijd een nieuw begin

liefde aan ieder eind is een nieuw begin

Ik ben aan het beeldhouwen deze week. In Wapserveen waar ik al vaker ben geweest. Voor het eerst géén torso, maar een abstract beeld aan het hakken in Iraanse speksteen. Het is heel anders werken. Waar je bij een torso al weet wat waar komt en wat je waar moet uitsparen, is het met een abstract beeld continue zoeken welke vorm je wil aanbrengen. Het vraagt meer creativiteit, die er niet altijd is. Gelukkig kan ik me dan even uitleven op het gedachteloos raspen en vijlen.

In Drenthe zitten de eiken nog steeds vol met processierupsen. Die heb ik ook ontmoet. Zat na een prachtige wandeling over het Dwingelderveld helemaal onder de jeukbulten. Wat helpt daar tegen? De locals hielpen me op weg: met plakband de haartjes van de rups van je jeukbulten aftrekken, om de bulten vervolgens te laten knappen door er een hete föhn op te zetten totdat je de hitte op je huid niet meer kan verdragen. De keuze tussen twee kwaden: of jeuk of een pijnlijke huid. Maar de jeuk is weg.

Vandaag de laatste dag. Dan wil ik altijd zoveel mogelijk de aanwijzingen van de ‘juf’ ontvangen, waar ik dan de komende tijd thuis zelf mee verder kan gaan. Ze geeft me altijd het gevoel dat ik het zelf bedacht heb, laat me eerst zelf stoeien, fouten maken, om dan samen weer te kijken hoe de vorm er nog meer in te brengen. Of een nieuwe vorm, zoals gister toen ik lekker aan het hakken was, maar vanaf de andere kant de kegelvorm verknald had. Ik kwam eerst in een fikse dip terecht. Zo zonde, al dat werk van 4 dagen. Zou ik de steen maar gewoon achteloos bij de Hunebedden achterlaten? Mezelf toch herpakt, mede door de opbouwende tips van de juf.

In het boekje de Kleine Prins zegt Antoine de Saint-Exupéry over tegenslag:
‘Het is onzinnig om alle rozen te haten omdat je door één doorn bent gekrast, om alle dromen op te geven omdat een van hen niet is uitgekomen, om alle pogingen op te geven omdat een van hen is mislukt.
Het is niet wijs om al je vrienden te veroordelen omdat een je heeft verraden, om niet langer in liefde te geloven alleen omdat iemand ontrouw was of niet meer van je hield, om al je kansen om gelukkig te zijn weg te gooien omdat er iets mis is gegaan.
Er zal altijd een andere kans zijn, een andere vriend, een andere liefde, een nieuwe kracht. Voor elk einde is er altijd een nieuw begin’.

Wil jij in de liefde je herpakken en met je partner onderzoeken hoe jullie samen verder kunnen gaan? Dat jullie niet bij de pakken blijven neerzitten en de liefde nieuw leven in blazen? Een andere vorm weten te vinden met elkaar?

In de online relatietraining ‘Samen Verder’ sta je met je partner stil bij al die aspecten waar je vastloopt én waar je zo naar verlangt in je relatie. Je gaat met elkaar in de relatietraining aan de slag om je eigen emoties te herkennen en ze onder woorden te leren brengen. Zodat je niet meer zo primair naar je partner reageert. Je spreekt je commitment naar elkaar uit, je wil het mét elkaar uitzoeken en rooien. Je leert je waardering voor je partner weer uit te spreken én bovenal je leert ook die waardering van jouw partner te ontvangen. Over en weer vul je elkaar met liefde en er wordt met alle oefeningen in de online relatietraining een stevig fundament gelegd, een basis, waarmee je ook de moeilijke momenten in het leven met elkaar aankan.

Je kan op ieder moment starten om je relatie een boost te geven. Waar wacht je op?

Ga jij ook voor die liefdevolle relatie? Ga dan met elkaar op reis in de online relatietraining ‘Samen Verder’. Daarin leer je samen in 3 maanden tijd je emoties en behoeftes uit te spreken, elkaars ‘liefdestank’ te vullen en je waardering voor je partner te uiten. Dan kunnen jullie de liefde weer een nieuwe vorm geven die past bij de fase waar jullie nu samen zijn.

Klik op de gele knop voor meer informatie en hoe je je kan inschrijven.

Zomerse groet,

Cécile

Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Het Familiehuis

P.S. benieuwd hoe mijn beeld er uiteindelijk uit komt te zien? Stuur me een mailtje en je ontvangt als het af is een foto! Dat kan nog wel even duren.

Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

22 juli 2021

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder