Een Boost voor de Ziel

Hoe in het leven van alledag je werkelijk verbinden met je partner?

Wil jij ook het mysterie van een liefdevolle relatie ontdekken? Waarom we telkens ruzie maken? Waarom we onze gevoelens verzwijgen? Waardoor we onderweg zijn verdwaald? Hoe houdt je je relatie liefdevol én passievol? Wat is er nodig om in het leven van alledag je werkelijk te verbinden met je lief?

Ergens in je relatie zal je vast met één van deze vragen zitten.

Ik in ieder geval wel. Ik ken zelf de pijn van een verloren liefde, want bij mij eindigde mijn relatie na meer dan twee decennia in een scheiding. Natuurlijk hadden mijn man en ik allerlei redenen om uit elkaar te gaan. Ik vond dit niet leuk aan hem, hij dat niet aan mij. We begrepen elkaar niet meer. We waren meer een gezins-BV geworden en als partners uit elkaar gegroeid. Ik voelde wel dat onder onze lijst van klachten een zeker gemis schuilging.

Hoe kon het dat het ons niet lukte om die dieperliggende problemen vast te pakken en op te lossen? Onze verlangens, die niet eens zoveel verschilden, niet naar elkaar konden uitspreken?

Als ik toen had geweten wat ik nu weet, vermoed ik zomaar dat we nog bij elkaar waren gebleven. Maar ja, wij waren ernstig verdwaald en een kompas hadden we toen niet in handen.

Na mijn scheiding ben ik me gaan verdiepen in de dynamiek van liefdesrelaties en ben ik naast mijn werk als organisatieadviseur ook relatietherapeut geworden. Met deze kennis en ervaring heb ik het ‘Relatie Kompas’ ontwikkeld.

Met het Relatie Kompas zit je samen aan het stuur om de ravijnen en snelstromende rivieren van je relatie wél bespreekbaar te maken. Dan kan je samen richting geven aan je relatie, aangepast aan de omstandigheden die je onderweg tegenkomt.

Het Relatie Kompas laat zien waar de vruchten geplukt kunnen worden, waar valleien zijn, waar je veilig kan vertoeven en welke bergen je wilt veroveren.

Het helpt als je daarbij aandachtig luistert wat voor je lief belangrijk is. En je kenbaar maakt wat jouw verlangens zijn. Jezelf zichtbaar maakt naar je lief.

Een relatie is net een bergwandeling: je begint aan de voet, komt onderweg obstakels tegen, gaat stap voor stap door, helpt elkaar bij grote overgangen en aan de top geniet je van het uitzicht én het inzicht. In jezelf. In je lief. In jullie wandeling.

Ik word iedere keer blij als ik stellen kan helpen om die bergwandeling te transformeren naar een bron van levensvreugde.

Wil jij ook een kompas voor jullie bergwandeling? Klik dan op de gele knop en je ontvangt hem gratis in je mailbox.

Met je eigen Relatie Kompas breng je in beeld wat jij en je partner belangrijk vinden in jullie relatie. Zo maken jullie een gezamenlijk vertrekpunt om van daaruit samen verder op weg te gaan en de richting te bepalen waar je met elkaar naar toe wil groeien.

Hartelijke groet,

Cécile
Ambassadeur Liefdevolle Relatie
Het Familiehuis
Cécile Schlangen

Geschreven door Cécile Schlangen

4 september 2021

Download gratis
het e-magazine
‘Samen Verder’

met inspirerende artikelen over de liefde en relatietherapie

cover Samen Verder